Wydarzenia

  • Wyróżnienie i nagroda specjalna od SOKOŁOWA dla restauracji La Victoria Brassiere Moderne w 8. edycji Wine & Food Noble Night.

    Wyróżnienie i nagroda specjalna od SOKOŁOWA dla restauracji La Victoria Brassiere Moderne w 8. edycji Wine & Food Noble Night.

    W sobotni wieczór 19 września odbyła się 8. edycja prestiżowego konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. Właściwie była to edycja 008 , gdyż wszechobecne były nawiązania do postaci i przygód najsłynniejszego agenta Jej Królewskiej Mości... Do konkursu przystąpiło 12 restauracji z całej Polski.

  • Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz laureatkami II Ogólnopolskiego Konkursu Fotograficznego

    Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz laureatkami II Ogólnopolskiego Konkursu Fotograficznego

    Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz zwyciężyły w II Ogólnopolskim Konkursie Fotograficznym w kategorii blogerzy. Autorki bloga www.kaszamanna.com zdobyły pierwsze miejsce za nietuzinkową i oryginalną stylizację Uczty Qulinarnej – wołowiny z Sokołowa.

  • Aplikacja stek timer Sokołów

    Aplikacja stek timer Sokołów

    Aplikacja stek timer Sokołów ułatwi każdemu przygotowanie wybornego steku. Wystarczy wykonać kilka prostych kroków i idealny stek ląduje na naszym talerzu.

  • Gala Osobowości Roku Warmii i Mazur i gastronomiczna oprawa z Ucztą Qulinarną w roli głównej

    Gala Osobowości Roku Warmii i Mazur i gastronomiczna oprawa z Ucztą Qulinarną w roli głównej

    30. marca 2015 w Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej odbyła się Gala Osobowość Roku Warmii i Mazur 2014 organizowana przez Warmińsko-Mazurki Klub Biznesu. Hotel Anders w Starych Jabłonkach w partnerstwie z SOKOŁÓW S.A. . Zadbaliśmy o gastronomiczną oprawę wydarzenia.

  • Uczta  Qulinarna – wołowina z Sokołowa i  L’art. De La Cuisine Martell 2015

    Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa i L’art. De La Cuisine Martell 2015

    Malarze smaku i dzieła sztuki malowane na talerzu. Setki gości, najlepsi z najlepszych polskich szefów kuchni, adepci sztuki kulinarnej, wyzwania z Ucztą Qulinarna – wołowiną z Sokołowa w roli głównej, profesjonalne jury, zacięta rywalizacja i prestiżowa nagroda. 13. Edycja L’art De La Cuisine Martell 2015 w Hotelu Zamek Ryn za nami.

  • „Mięsa i wędliny w diecie cukrzycowej” -  SOKOŁÓW dla chorych na cukrzycę

    „Mięsa i wędliny w diecie cukrzycowej” - SOKOŁÓW dla chorych na cukrzycę

    SOKOŁÓW S.A. włączył się w akcję społeczną wspomagającą świadomość dotyczącą tej choroby a zainicjowaną przez Koalicję na Rzecz Walki z Cukrzycą. Działania edukacyjne skierowane będą przede wszystkim do samych chorych, którzy często nie stosują właściwej diety, co w ich przypadku jest w zasadzie podstawą normalnego funkcjonowania. W Polsce na cukrzycę choruje już ponad 3 miliony osób. To pierwsza niezakaźna choroba, którą Światowa Organizacja Zdrowia uznała za epidemię XXI wieku.

  • UCZTA QULINARNA na Kuchnia+ Food Film Fest

    UCZTA QULINARNA na Kuchnia+ Food Film Fest

    Wyjątkowy przegląd filmów dokumentalnych poświęconych gotowaniu, sztuce kulinarnej i społecznemu znaczeniu jedzenia za nami. SOKOŁÓW pojawił się ze swoimi produktami, w tym oczywiście z Ucztą Qulinarną. Gościliśmy w pięciu największych miastach w Polsce jednocześnie – Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu.

  • Uczta Qulinarna na Chefs Only w Mikołajkach!

    Uczta Qulinarna na Chefs Only w Mikołajkach!

    Uczta Qulinarna na Chefs Only w Mikołajkach! To było spotkanie! Szefowie Kuchni z całej Polski rywalizowali przy stołach podczas gotowania, ale nie tylko. Nie mogło nas zabraknąć, nie mogło zabraknąć Uczty Qulinarnej - wołowiny z Sokołowa.

  • Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa” na 5 Food&Drink Festival w Lublinie.

    Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa” na 5 Food&Drink Festival w Lublinie.

    Tematem tegorocznej edycji Festivalu była polska wołowina. „SOKOŁÓW” S.A. zaprezentował najnowszą linię produktów. Wołowinę marki „Uczta Qulinarna” przyrządzał John Csukor – amerykańska sława sceny kulinarnej i niekwestionowany autorytet a także Martin Gimenez Castro, Argentyńczyk, zwycięzca pierwszej edycji Top Chefa.

  • John Csukor – wybitny kucharz i restaurator odwiedził

    John Csukor – wybitny kucharz i restaurator odwiedził

    John Csukor - gdyby nie był kucharzem, zostałby … …testerem samochodów europejskich. Na szczęście jednak został kucharzem a Sokołów S.A. korzysta z jego doświadczenia i mądrości. John odwiedził oddział Sokołów S.A. w Kole ( oddział specjalizuje się w produkcji i przetwórstwie wołowiny). Powiedział, że mamy doskonałą wołowinę