Wydarzenia
Uczta Qulinarna na Chefs Only w Mikołajkach!
Uczta Qulinarna na Chefs Only w Mikołajkach! To było spotkanie! Szefowie Kuchni z całej Polski rywalizowali przy stołach podczas gotowania, ale nie tylko. Nie mogło nas zabraknąć, nie mogło zabraknąć Uczty Qulinarnej - wołowiny z Sokołowa.
To był dzień pełen wrażeń. Najpierw szefowie kuchni strzelali do siebie z broni, w środku lasu, próbowali podtopić (w pontonie), ale w końcu wyszło na to, że walka ich zjednoczyła. Swój ciąg dalszy rywalizacja miała już w miejscu, w którym każdy kucharz czuje się najlepiej, czyli w kuchni. Spotkanie w bajecznie położonym „Hotelu Mikołajki” zakończyło się bowiem warsztatami kulinarnymi. Główną rolę odgrywała dynia, ale kreatywność kucharzy jak zawsze przerosła najśmielsze oczekiwania zgormadzonych gości. Wołowina z Sokołowa była przygotowywana przez każdy zespół kucharzy. Połączenie smaku dyni i polskiej wołowiny to był prawdziwy kulinarny majstersztyk. Kilkugodzinne warsztaty obserwowali uczniowie szkoły gastronomicznej i dzieciaki z pobliskiego Domu Dziecka. Nie zabrakło przedstawicieli mediów i mieszkańców Mikołajek.
Dziękujemy kucharzom za zaangażowanie i przygotowanie doskonałych dań z wołowiny z Sokołowa.