Wydarzenia
Gala Osobowości Roku Warmii i Mazur i gastronomiczna oprawa z Ucztą Qulinarną w roli głównej
30. marca 2015 w Filharmonii
Warmińsko-Mazurskiej odbyła się Gala Osobowość Roku Warmii i Mazur 2014
organizowana przez Warmińsko-Mazurki Klub Biznesu. Hotel Anders
w Starych Jabłonkach w partnerstwie z SOKOŁÓW S.A. . Zadbaliśmy o
gastronomiczną oprawę wydarzenia.
Tytuł „Osobowość Roku Warmii i Mazur” przyznawany jest przez Warmińsko-Mazurski Klubu Biznesu od 1994 r. Statuetka trafia do osób spoza biznesu, które wyróżniły się szczególną aktywnością w propagowaniu kultury, nauki i działalności społecznej w regionie. Tradycją stało się także przyznawanie statuetki „Honorowa Osobowość Roku Warmii i Mazur” osobom, które wniosły niekwestionowany wkład w rozwój Polski. Do tej pory w poprzednich latach nagrodę odebrali m.in.: Elżbieta Bieńkowska, Jerzy Buzek, Zbigniew Religa czy Lech Wałęsa.
Gastronomiczna oprawa wydarzenia, prawdziwa kulinarna uczta, przygotowana przez Hotel Anders w partnerstwie z firmą SOKOŁÓW S.A., najbardziej rozpoznawalną marką na rynku polskim w branży mięsnej, była istotnym elementem wydarzenia. Hotel Anders już od kilku lat dba o gastronomiczną oprawę Gali organizowanej przez Warmińsko-Mazurski Klub Biznesu. W tym roku wspólnie z SOKOŁÓW S.A. przygotowano ciekawą propozycję cateringową, w której znalazły się, m.in. tatar wołowy na grzance czosnkowej, pieczony rostbef na fasoli szparagowej z prażonym sezamem i sosem sojowym, carpaccio na rukoli z parmezanem i oliwą truflową, Flan Stek z marynowaną rzodkwią i świeżym ogórkiem z czarnym sezamem (Pasta miso), pieczony cullote na grzance z kwaśnym ogórkiem i czerwoną cebulą i musztardą oraz polędwica wołowa Wellingtona z puddingiem Yorkshire i sosem pieczeniowym. Menu z wołowiną przygotował Dominik Moskalenko.