Wydarzenia
Wyróżnienie i nagroda specjalna od SOKOŁOWA dla restauracji La Victoria Brassiere Moderne w 8. edycji Wine & Food Noble Night.
W sobotni wieczór 19 września odbyła się 8. edycja prestiżowego konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. Właściwie była to edycja 008 , gdyż wszechobecne były nawiązania do postaci i przygód najsłynniejszego agenta Jej Królewskiej Mości... Do konkursu przystąpiło 12 restauracji z całej Polski. Szefowie kuchni zmagali się w dwóch kategoriach- na najlepszą przystawkę i danie główne. Motywem przewodnim była Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa i każdy zespół prezentował przynajmniej jedno danie, którego głównym składnikiem była właśnie wołowina.
W kategorii „Przystawka” na podium znaleźli się:
III miejsce : PerMare
II miejsce: Bulaj
I miejsce: Le Victoria Brasserie Moderne
W kategorii „Danie Główne” :
III miejsce PerMare
II miejsce: Endorfina
I miejsce: Bulaj
Najlepsze danie z wołowiną wybrał przewodniczący jury Adam Chrząstowski także wskazując Le Victoria Brasserie Moderne i Rostbef w stylu gravad lax. Do wyróżnionej restauracji trafiło specjalne wyróżnienie od Sokołowa – szkolenie w Akademii Smaku Sokołowa w Dworku Ziemiańskim w Woli Suchożebrskiej. Zaproszeni na galę goście, oprócz wspaniałych dań z wołowiny mogli skosztować przystawki Sokołowa takie jak najwyższej jakości wędliny per gusto, kabanosy czy snacki.
Wszystkim zwycięzcom gratulujemy.
Fot. Katarzyna Rolak