Wydarzenia

Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa” na 5 Food&Drink Festival w Lublinie.

Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa” na 5 Food&Drink Festival w Lublinie. Tematem tegorocznej edycji Festivalu była polska wołowina. „SOKOŁÓW” S.A. zaprezentował najnowszą linię produktów. Wołowinę marki „Uczta Qulinarna” przyrządzał John Csukor – amerykańska sława sceny kulinarnej i  niekwestionowany autorytet a także Martin Gimenez Castro, Argentyńczyk, zwycięzca pierwszej edycji Top Chefa. To wciąż niedoceniane w Polsce mięso zostało powierzone najlepszym kucharzom, którzy wykorzystali swoją kreatywność i umiejętności, aby pokazać nowatorskie metody jego przyrządzania. Przy stanowiskach warsztatowych stanęli najlepsi kucharze i restauratorzy z Polski. Festival zakończył się panelem dyskusyjnym, podczas którego eksperci wymieniali poglądy na temat wołowiny kulinarnej, jej wartości odżywczych, a także poziomu spożycia w Polsce oraz obecności na polskiej scenie kulinarnej.