Wydarzenia
Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa” na 5 Food&Drink Festival w Lublinie.
Tematem
tegorocznej edycji Festivalu była polska wołowina. „SOKOŁÓW” S.A. zaprezentował
najnowszą linię produktów. Wołowinę marki „Uczta Qulinarna” przyrządzał
John Csukor – amerykańska sława sceny kulinarnej i niekwestionowany
autorytet a także Martin Gimenez Castro, Argentyńczyk, zwycięzca pierwszej
edycji Top Chefa. To wciąż niedoceniane w Polsce mięso zostało powierzone
najlepszym kucharzom, którzy wykorzystali swoją kreatywność i umiejętności, aby
pokazać nowatorskie metody jego przyrządzania. Przy stanowiskach warsztatowych
stanęli najlepsi kucharze i restauratorzy z Polski. Festival zakończył się
panelem dyskusyjnym, podczas którego eksperci wymieniali poglądy na temat
wołowiny kulinarnej, jej wartości odżywczych, a także poziomu spożycia w Polsce
oraz obecności na polskiej scenie kulinarnej.